Найкращий гриндер: який крешер вибрати?
Що таке гріндер?
Це пристосування для подрібнення курильних сумішей або сленгу - "стаффа". Вибір гриндера - така сама відповідальна тема, як і вибір бонга. Ті люди, які хоча б раз спробували перемолоти стафф гриндером, вже ніколи не повернуться до "манікюрних ножиць" або подібних збочень. Давайте розглянемо докладніше, як і який крешер вибрати . Існують кілька видів гриндерів, які класифікуються за:- - Конструкції;
- - матеріалу, з якого виготовлені;
- - Розміру;
- - Форм-фактору.
1. Конструкції гриндерів
За конструкційними особливостями гриндери поділяються на односекційні та багатосекційні . Односекційні крішери складаються з двох половинок. Всередину кладуть суміш, що подрібнюється, закривають і раз п'ять прокручують частини гриндера туди-сюди відносно один одного. І все, суміш готова. Вона подрібнилася ножами, що розташовані на внутрішніх частинах половинок. За таким самим принципом працюють і багатосекційні. Але вони мають перевагу. Вони мають додаткову секцію, відгороджену від частин із ножами дрібною сіточкою. Ця сіточка пропускає через себе тільки дуже дрібний пил, так званий "пилок". В основну робочу секцію з ножами закладається стафф, потім подрібнюють, а пилок відфільтровується в окремий відсік. Таким чином, пилок не залипає в основному робочому відділенні. Часто в комплекті йде маленький скребок, яким збирають пилок у купку.2. Матеріал гриндерів
За матеріалом виготовлення крешери діляться на:- - акрилові;
- - Дерев'яні;
- - металеві.
Акрилові
за ціною доступніші, ніж металеві. Але такі довговічні, ножі швидше зношуються, т.к. акрил по суті – пластик.
Дерев'яні
. Виготовляються з дерева, усередині по всій площі розташовані металеві ножі, якими перетирається суміш.
Металеві гриндери
. Складові частини виготовлені з металу. Такі моделі міцніші за інших крешерів. Але і дорожче за ціною. Для виготовлення застосовують алюмінієвий сплав або нержавіючу сталь. Майже всі металеві гриндери мають всередині магніти для зручності з'єднання кришки.
Вироби з металу довговічні та зносостійкі, в порівнянні з іншими матеріалами.
Таким чином, найкращий гриндер – це гриндер із металу.
3. Форма гриндера
За форм-фактором гриндери поділяються на циліндричні та невисокі прямокутні. Прямокутні бувають як плоских карток, схожими на банківські, але з отворами. І у вигляді прямокутних коробочок – гриндеркейсів. Всередину гриндеркейсів часто кладуть папір, у такий спосіб простіше носити, папір не помається в кишені.4. Розмір гриндера
За розміром подрібнювачі бувають різноманітними - від мініатюрних, у кишеньковому виконанні і до великих "велетнів" - для подрібнення за один раз кількох порцій суміші. Плюс кишенькових у мобільності, але мінус у тому, що їх частіше треба витрушувати, щоб пилок не залипав усередині і не блокував подрібнення.На що потрібно звертати увагу при виборі найкращого гриндера?
При виборі гриндера звертайте увагу на такі моменти:- - чи міцно тримається кришка магнітом, вона повинна відвалитися при найменшому прокручуванні;
- - на якість різьбових з'єднань. Хід різьбленням повинен бути м'яким і не заїдати;
- - ножі мають бути гострими, відполірованими. Не повинно бути помітних слідів обробки на верстаті;
- - Наявність ущільнювального силіконового кільця, завдяки якому краще прилягають робочі секції один до одного;
- - Деякі радять брати з анодованим покриттям, але в даному випадку покриття носить декоративний характер;
- - наявність скляного вікна для зручності, щоб спостерігати та контролювати подрібнення суміші.